Tool SMAPI: Stardew Modding API

Discussion in 'Mods' started by ClxS, Mar 6, 2016.

  1. bryna

    bryna Void-Bound Voyager

    https://log.smapi.io/XankaS2J

    Having an error show up on the 17th day of spring. The game lags so terribly that my character doesn't even move.

    2019-10-02 14:12:40.932 StardewModdingAPI.bin.osx[14927:1016581] IMKClient Stall detected, *please Report* your user scenario attaching a spindump (or sysdiagnose) that captures the problem - (imkxpc_attributesForCharacterIndex:reply:) block performed very slowly (15.49 secs).

    2019-10-02 14:12:40.934 StardewModdingAPI.bin.osx[14927:1016581] IMKClient Stall detected, *please Report* your user scenario attaching a spindump (or sysdiagnose) that captures the problem - (imkxpc_windowLevelWithReply:) block performed very slowly (13.49 secs).

    I updated the medieval house mod, what else could be the problem?
     
    • TheWrecker

      TheWrecker Space Hobo

      Hello, I've recently been running some mods and ran into trouble trying to get the expanded bathroom to fully work. It gave me the bathroom but with no mirror to change my character's appearance. Whilst using trial and error with some of the different mods it's messed up some of the files, I'm using the Nightmare Weapons mod and something I did seems to have disabled it. Though I had a weapon from it in slot 1 and it seems it's still stuck there without a sprite but I now can't use the slot and when I try to select it to clear it my game crashes. I've enclosed the link to my game log at the bottom, any help would be massively appreciated!

      https://log.smapi.io/ssnRtSBM
       
      • 13akoors

        13akoors Scruffy Nerf-Herder

        Two possible fixes I'd suggest you attempt:
        1: Make sure to update as many mods as you can, to ensure any of those fixes don't solve the problem
        2: Unless I'm missing it, it seems the Nightmare Weapons mod is no longer installed. Maybe try re-installing it?
         
        • Pathoschild

          Pathoschild Cosmos Killer

          @bryna When exactly does the lag happen? Do those warnings appear before or after the lag starts?
           
          • bryna

            bryna Void-Bound Voyager

            I'm not sure if it's random or if it happens after a certain number of days. The most recent time it lagged was around 11 am on that day in Spring of the first year, as I'm loading into the town from the screen where the bus is located. The lag always happens after the town screen loads, but I can't recall if it happens consistently at the same time. I get the warning after the lag, and if I turn the game on and off again it usually goes away for a few days. This particular instance I can't get past day 17 because it keeps happening.
             
            • Pathoschild

              Pathoschild Cosmos Killer

              @bryna Can you do this to provide more info?
              1. In your game folder, open smapi-internal/StardewModdingAPI.config.json in a text editor.
              2. Set the VerboseLogging option to true and save.
              3. Launch the game and play until the lag happens again.
              4. When the lag ends, exit the game.
              5. Post a new SMAPI log here, and mention...
                • When did the lag start? (Provide any info you can think of, like what you were doing right when it started.)
                • How long did the lag last?
                • Did the game freeze temporarily (e.g. on the black screen while warping), or slow down?
               
              • bryna

                bryna Void-Bound Voyager

                https://log.smapi.io/zFbiiBAC

                1. The lag starts at 9:40 am on Wednesday 17th of Spring in the first year, as I enter the town square. My farmer woke up and harvested crops, then partially watered crops, refilled the watering can, finished watering the crops, filled up pet food bowls, pet the cat, put crops in sale box, exited farm area to bus area, foraged for daffodil, dandelion, and salmonberry, and then went in to the town square at 9:40am. The screen goes from black, to grey, to the town very slowly and I get my original error "stall detected" in the Smapi window.
                2. The lag doesn't seem to end, or at least I'd have to wait longer than five minutes for it to end
                3. The game slows down but does not freeze, exactly. Time doesn't appear to move unless my character does. I am able to move VERY slowly, and the screen animations of bugs and petals still happen. I can hear background noise. I am able to enter buildings. I've previously entered the doctor's office where the game returned to normal speed, only to leave and have it slow down again.
                 
                • Pathoschild

                  Pathoschild Cosmos Killer

                • bryna

                  bryna Void-Bound Voyager

                • Pathoschild

                  Pathoschild Cosmos Killer

                  @bryna I can't reproduce the lag on Windows, Linux, or (with the help of another player) Mac. A few questions to narrow it down:
                  • Does it happen if you load your save, then immediately go to town without doing anything else?
                  • What if you remove all mods temporarily?
                  • What if you launch StardewValley-original in your game folder to play without SMAPI?
                   
                  • bryna

                    bryna Void-Bound Voyager

                    • When I booted up the game and walked into town before 7am, the lag didn't happen
                    • When I removed my mods, and repeated the same actions as I did when the lag happened, the lag didn't happen
                    • When I launched StardewValley-original the game crashed. I think that was due to a crop that I could harvest that was from a mod and was showing up with an error in the original game. I booted it up a second time without touching the crop and when I entered the town square there was no lag again
                     
                    • Pathoschild

                      Pathoschild Cosmos Killer

                      @bryna Unfortunately I can't reproduce the lag, even doing the exact steps you listed. Since we know it doesn't happen with no mods, we'll need some trial & error to narrow down which mod is causing the issue.

                      First, can you run the game with only these mods installed:
                      • PyTK
                      • Better Doors
                      • Stardew Hack
                      • Json Assets (with no content packs)
                      • Mail Framework
                      • Teh's Fishing Overhaul
                      Then see if the lag issue comes back, and post your new SMAPI log either way.

                      (You can also come ask in #modding on the Stardew Valley Discord if you want, it'll be faster to run through some tests there.)
                       
                      • bryna

                        bryna Void-Bound Voyager

                        Okay! I'll give that a shot and check out the discord, thank you for all of the help so far!

                        I reinstalled a couple of mods that had been bugging a little bit in unrelated ways previously in the game, pond over bridge and wonderful farm life, and the lag is not happening now! If it shows up again I will definitely try removing mods one by one.
                         
                          Last edited by a moderator: Oct 9, 2019
                        • Xy5C9Cu

                          Xy5C9Cu Poptop Tamer

                          Getting everytime an error after marriage with Penny.
                          In the morning and further I get "cutscene" with Lewis and game freezes.
                           

                            Attached Files:

                          • Moragaine

                            Moragaine Cosmic Narwhal

                            @Xy5C9Cu Take your text file to https://log.smapi.io/, drop it in the box there, press the button and bring back the link. The plain txt log is very hard to read.
                             
                            • HopeWasHere

                              HopeWasHere Phantasmal Quasar

                              I'm having trouble on all saves, new and old, while fishing that crashes the game. It seems the game is trying to pull fish data that doesn't exist, but I haven't seen the error before: https://log.smapi.io/7vy9qcWf
                               
                              • minervamaga

                                minervamaga Scruffy Nerf-Herder

                                Did you happen to have New Fish and removed it? If not, try resetting your files.
                                 
                                • HopeWasHere

                                  HopeWasHere Phantasmal Quasar

                                  I had New Fish when the crash first happened, then removed the mod, played a new save, and still got the crash. Just reset the files, I'll see if I can trigger the error again. Thanks

                                  Edit: After resetting the files I am still getting what looks like the same error: https://log.smapi.io/JmWbbmrz
                                   
                                    Last edited: Oct 10, 2019
                                  • Xy5C9Cu

                                    Xy5C9Cu Poptop Tamer

                                  • Moragaine

                                    Moragaine Cosmic Narwhal

                                    @Xy5C9Cu The mod A Wittily Named Recolor seems to be throwing a bunch of errors, try removing that. (If that doesn't cure it, post a new log, too.)
                                     

                                    Share This Page