Tutorial How to successfully pack and unpack .pak files

Discussion in 'Starbound Modding' started by SexualRhinoceros, Jan 26, 2014.

  1. xaliber

    xaliber Star Wrangler

    Glad to hear it's working. I'm sorry to hear about your friend though.

    As for art request... well, I've been seeing your build in Reddit and I love those. How about a collaboration instead? :) If you're interested maybe I can shoot you a PM.

    Not a Linux user, sorry! Maybe someone else can help you.
     
  2. IHart

    IHart Subatomic Cosmonaut

    I am linux. share the command you are using?
     
  3. Minerscool

    Minerscool Aquatic Astronaut

    Aye, thanks :/
    but why not trying the BoTW ? :)
    (Simply search for Minerscool on Steam so we can plan "the meeting " :p )
     
  4. dullreverie

    dullreverie Poptop Tamer

    Thanks helped a whole lot
     
  5. Sypher866

    Sypher866 Intergalactic Tourist

    "C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Starbound\win32\asset_unpacker" "C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Starbound\assets\packed.pak" "C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Starbound\modassets"

    worked fine for me , I had to fix a fiew things for the new updates also I made a file on my starbound dirrectory called modassets
     
  6. SpazDiesFirst360.0

    SpazDiesFirst360.0 Poptop Tamer

    Uh... I have a problem: The command window was replaced with Windows Powershell (windows 10), and the packing and unpacking do not work the same way. I tried doin it the same way, and:

    "C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Starbound\win32\asset_packer" "C:\Program File
    s (x86)\Steam\SteamApps\common\Starbound\mininglaseraddon" "C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Starbound\mini
    nglaseraddon.pak"

    At line:1 char:78
    + ... set_packer" "C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Starbound\ ...
    + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Unexpected token '"C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Starbound\mininglaseraddon"' in expression or
    statement.
    At line:1 char:153
    + ... laseraddon" "C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Starbound\ ...
    + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Unexpected token '"C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Starbound\mininglaseraddon.pak"' in expression or
    statement.
    + CategoryInfo : ParserError: :)) [], ParentContainsErrorRecordException
    + FullyQualifiedErrorId : UnexpectedToken

    I don't know how to create buttons, so :(
     
  7. Gunslinging Novakid

    Gunslinging Novakid Seal Broken

     
  8. Gunslinging Novakid

    Gunslinging Novakid Seal Broken

  9. SpazDiesFirst360.0

    SpazDiesFirst360.0 Poptop Tamer

    I fixed it. I made a batch file set up the same way as I would the command window and it works now.
     
  10. CalebStich

    CalebStich Aquatic Astronaut

    When I type it in it just says "The system cannot find the path specified" How do I fix this?
     
  11. Jhroomy

    Jhroomy Space Hobo

    Floran found thisss extremely helpful. Floran thanksss you.
     
  12. SpazDiesFirst360.0

    SpazDiesFirst360.0 Poptop Tamer

    Having the same issue, even if I use a batch file that runs the command, it says "the filename of directory is incorrect" and almost instantly closes out.

    I used:
    "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Starbound\win32\asset_unpacker.exe" "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Starbound\assets\packed.pak" "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Starbound\UnpackedAssets"
     
  13. 777Dan777

    777Dan777 Orbital Explorer

    I blame PowerShell.
     
  14. SpazDiesFirst360.0

    SpazDiesFirst360.0 Poptop Tamer

    It is not really PowerShell that is is the problem. Yes, powershell does not have the capabilities of packing and unpacking as far as I know. But that is not really the problem that is being discussed (as far as I know). The problem is that cmd.exe (or also known as the Command Prompt, found via searching in C:\WINDOWS\System32) is having problems packing and unpacking, when it apparently used to be able to. Maybe an update broke the asset packer and unpacker. I tried using an older version of the asset unpacker (because I back up just about anything I feel may be important, not the point) and it works just fine, granted it takes forever.
     

Share This Page