1. Lose your pre-order key? Try using Humble's key resender here. Also, please check the support FAQs before posting: http://playstarbound.com/support/

Bug/Issue Hangs on Loading Screen

Discussion in 'In-Game & Billing Support' started by jakk9891, Dec 22, 2013.

Bug/Issue Hangs on Loading Screen

Discussion in 'In-Game & Billing Support' started by jakk9891, Dec 22, 2013.

  1. jakk9891

    jakk9891 Intergalactic Tourist

    The game launches fine, but it seems to hang on the loading screen forever. Not sure how to fix this. Here is my Starbound Log


    Info: Preparing Star::Root...
    Info: Loading Star::Configuration from '..\starbound.config'
    Info: Done preparing Star::Root.
    Info: Client version 'Beta v. Offended Koala' '623' '424'
    Info: Starting from the title screen
    Info: Initialized SDL
    Info: Initialized SDL Video
    Info: Initialized SDL Joystick
    Info: Initialized SDL Sound
    Info: Opened default audio device with 44khz / 16 bit stereo audio, 2048 sample size buffer
    Info: Loading Star::Root...
    Warn: Perf: Assets::loadFont millis: 1447
    Warn: Slow asset 1.447 : /hobo.ttf
    Info: Loading Star::Configuration from '..\starbound.config'
    Info: Initializing SDL Window
    Warn: Slow asset 0.058 : /leveling/levelingmultipliers.functions
    Warn: Slow asset 0.068 : /biomes/oredistributions.configfunctions
    Info: Created initial window 1000x600
    Warn: Slow asset 0.054 : /particles/butterflyboost2.particle
    Warn: Slow asset 0.082 : /particles/butterflyboost4.particle
    Warn: Slow asset 0.085 : /particles/butterflyboost5.particle
    Warn: Slow asset 0.074 : /particles/butterflyboost6.particle
    Debug: Correcting path from /terrain/surface/mountainoussurface.terrain to /terrain/surface/mountainousSurface.terrain
    Debug: Correcting path from /terrain/surface/normalsurface.terrain to /terrain/surface/normalSurface.terrain
    Debug: Correcting path from /terrain/surface/relaxedhillssurface.terrain to /terrain/surface/relaxedHillsSurface.terrain
    Warn: Slow asset 0.054 : /terrain/surface/normalsurface.terrain
    Warn: Slow asset 0.203 : /terrain/surface/relaxedhillssurface.terrain
    Warn: Slow asset 0.07 : /mods/jumper/treasure/default.treasurepools
    Warn: Slow asset 0.149 : /treasure/apexresearchlab.treasurepools
    Warn: Slow asset 0.113 : /treasure/basicmonstertreasure.treasurepools
    Info: Initializing SDL Window
    Info: Re-created window 1000x600
    Error: Exception caught in Thread Async root loader: TreasureException: Duplicate TreasurePool config 'avianStarterTreasure' from file '/treasure/default.treasurepools'
    004DCF17 (C:/starbound/source/game/StarRoot.cpp:137)
    004016D8 (C:/starbound/source/client/StarClientApplication.cpp:302)
    0095162C (C:/starbound/source/core/StarThread_windows.cpp:74)
    76EF336A
    77449F72
    77449F45

    Warn: Slow asset 0.073 : /renderer.config
    Warn: Perf: StarApplicationBase::run.innerLoop millis: 292
  2. RvLesh

    RvLesh Cosmic Narwhal

    You have a duplicate JSON entry somewhere. Have you installed any mods or changed any files?
  3. jakk9891

    jakk9891 Intergalactic Tourist

    I had a few mods installed but I removed them. I managed to fix it. I uninstalled it. Then I went to the directory where it was installed at previously and found the Starbound folder. I deleted the folder and reinstalled it, and it no longer hangs on the loading screen and goes to the main menu. Works fine now.

Share This Page